De vereniging heeft in de jaren ’80 een sterrenwacht gebouwd in het buitengebied tussen de dorpskernen Heesch, Vinkel en Heeswijk-Dinther. Een prachtig gebouw, waarop de leden heel trots zijn. De sterrenwacht is in 2006/2007 aanzienlijk uitgebreid. Een belangrijke doelstelling van de vereniging is het populariseren van de sterrenkunde en die wordt door haar leden van begin af aan in de praktijk gebracht: twee keer per maand een open avond voor het publiek, talrijke ontvangsten en rondleidingen van scholen en andere groepen, meerdere cursussen per jaar, lezingen, planetariumvoorstellingen, jeugdmiddagen en andere jeugdactiviteiten enz. Al deze activiteiten worden door leden/vrijwilligers georganiseerd.

De vereniging heeft geen personeel in dienst. Iedereen kan lid worden van de vereniging. Leden van de vereniging kunnen bij de sterrenwacht hun hobby sterrenkunde beoefenen, waarvoor speciale activiteiten worden georganiseerd. Zij kunnen werken met onder meer de diverse telescopen van de vereniging.

Sterrenwacht Halley
Halleyweg 1
5383 KT Vinkel
0412-454999
www.sterrenwachthalley.nl

Alle activiteiten worden door leden georganiseerd.

Social Media

Urijan Poerink