Op een unieke en groene plek in de Maashorst verrijst de nieuwbouw van Nieuwe Hoeven. De nieuwe woningen worden in twee fasen gebouwd. Daarmee is het mogelijk dat bewoners direct vanuit hun oude kamer naar hun nieuwe plek verhuizen.

In de eerste fase worden twee hofjes met ieder acht groepswoningen én een buurthuis gebouwd. In totaal is hier plaats voor 72 bewoners. De verwachting is dat zij eind september 2022 kunnen verhuizen. Als alles volgens planning verloopt, wordt medio 2023 het laatste gebouw met onder andere twee groepswoningen in gebruik genomen.

Met Nieuwe Hoeven kiezen mensen voor een veilig en vertrouwd huis dat ouderen met geheugenproblemen ondersteunt. Dat doen ze via kleinschalige zorg, in groepen van acht bewoners. In deze beschermende omgeving kunnen mensen in een huiselijke kring wonen. De natuur rondom de Nieuwe Hoeven, is daarbij erg belangrijk. De rust en ruimte zijn waardevolle ingrediënten voor iemands welzijn. Bij elke huiskamer horen een (groente)tuin en diertjes. Dat Nieuwe Hoeven de natuur naar binnen haalt, zie je al bij binnenkomst: de berkenstammen, moswand en natuurtafels zijn onderdeel van de landelijke gastvrijheid van dit huis.

Nieuwe Hoeven
Contactpersoon: Josta Augenbroe
Udensedreef 5
5374 RL Schaijk
0486–461751
josta.augenbroe@brabantzorg.eu
www.brabantzorg.eu

De Nieuwe Hoeven; veilig en vertrouwd, midden in natuurgebied De Maashorst

Social media