Ecopoll is veel meer dan alleen een imkerij. Het is ook een bijenteeltmuseum waar je voor een bezoek terecht kunt. Jaarlijks ontvangen Robert en Thea Schuurmans vele groepen mensen en schoolklassen om inzicht te geven in alles wat te maken heeft met de honingbij en haar leefomgeving. Naast de informatie kun je natuurlijk ook de bijen zien en desgewenst aanraken! De circa 250 bijenvolken staan op diverse locaties in de provincie Noord-Brabant. De gewonnen honing wordt afgevuld in glazen potten en kunststof knijpflessen en verkocht via de eigen winkel in het museum en via derden.

Het museum heeft een educatieve functie over de bijenteelt en de eigenschappen van honing. Tevens wordt er veel gedaan aan kennisoverdracht aan collega imkers. Daarnaast kun je ook alles wat met bijen te maken heeft, zoals de gereedschappen, de machines en verschillende soorten bijenkasten bekijken. Tenslotte is er ook de mogelijkheid om diverse soorten producten van bijen te kopen in de winkel. Denk hierbij aan onder andere aan: diverse honingsoorten, diverse soorten honingwijn, honingshampoo, zeepjes, zuivere bijenwas en stuifmeelkorrels.

Bijenteeltmuseum Ecopoll
Contacpersonen: Robert en Thea Schuurmans
Leiweg 5c
5386 KR Geffen
06-20431610
info@ecopoll.nl
www.ecopoll.nl

Bijen houden is een vak

Social Media
Social Media

Robert en Thea Schuurmans

In 1998 hebben we onze eerste bijen aangeschaft, dat was ook onze eerste kennismaking met deze nieuwe hobby. We hebben altijd wel interesse in de natuur gehad en zijn ook graag in de tuin aan het werk. In de loop van de jaren is het aantal bijenvolken steeds verder gegroeid. Nu hebben we gemiddeld 200 tot 300 bijenvolken die ingezet worden voor de bestuiving van gewassen en productie van honing. Deze staan op dertien bijenstanden verspreid over Brabant. Daarmee zijn we één van de grotere imkers in Zuid-Nederland. De gezamenlijke hobby groeide uit tot een familiebedrijf dat in 2007 de naam Ecopoll kreeg.