Charme Camping Hartje Groen
In het zonnige zuiden, in het bourgondische Brabant waar het leven goed is, ligt Charme Camping Hartje Groen. Verscholen in de bossen, midden in het natuurgebied de Maashorst. Hier is het genieten geblazen! De camping is uitgeroepen tot één van de acht ‘ANWB- charme campings’ van Noord-Brabant. Lekker luieren op de natuurcamping, wandelen of fietsen door uitgestrekte bossen en heidevelden. Genieten van een lekker hapje en drankje in het zonnetje op het terras of bij kouder weer bij de open haard binnen in de boshut. Een boek lezen of een spelletje spelen in onze gezellige huiskamer voor kampeerders ’t Hart’, even helemaal tot rust komen. Niets moet en heel veel kan. Ontspan, geniet en haar je hartje op, midden in de Maashorst.

Charme camping Hartje Groen
Udensedreef 14
5374 RK Schaijk
0486-461703
contact@hartjegroen.com
www.hartjegroen.com

Kamperen, midden in natuurgebied De Maashorst

Alice en Joep

Alice van den Broek en Joep Manders uit Schaijk startten charme camping Hartje Groen zonder ooit een camping gerund te hebben. Hun bagage is achttien jaar basisonderwijs. Ze gaan uit van een Pippi Langkous-wijsheid: “Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.’

“Onze stap is Ik Vertrek-light’’, grappen ze. “We kijken altijd geboeid naar dat programma. Het is heel knap dat mensen zulke grote uitdagingen aan durven in het buitenland. Ons voordeel is dat wij de taal al spreken. We zaten weleens te dromen. Wat zou leuk zijn om te doen als je veertig bent. Dan heb je nog een heel stuk leven voor je. We gingen nadenken: wat willen we doen? Dit kwam op ons pad. Dat is echt iets voor ons, dachten we. Hier kunnen we onze creativiteit in kwijt. We zijn fervente kampeerders. We hebben inspiratie opgedaan in Frankrijk, veel campings bezocht met ons caravannetje. ‘’Is dat niet eng, zo rigoureus het roer om gooien? ”Het is zoals een vriend zei: je gaat dingen van jezelf ontdekken, kwaliteiten aanboren waarvan je niet wist dat je ze had. Zoals je een klas organiseert, organiseer je een camping.’’