BillyBird Park Hemelrijk is een grote speeltuin en recreatieplas, uitgebreid met verschillende attracties. Het park ligt in Volkel en is gebouwd rond een meer; Hemelrijk genaamd. Het park startte in 1986 toen van een voormalige zandafgraving een recreatiegebied en -plas werd gemaakt. Ton Derks pakte dit plan op en noemde het park Recreatieplas Hemelrijk. Meer dan een strandbad stelde het park nog niet voor. Het eerste seizoen werd gestart met een paviljoen; gebouwd van twee oude klaslokalen. Vanaf dan breidt het park zich steeds meer uit. In 1990 werd de plas zelf ook aangekocht en kon er een duikeiland geplaatst worden.

In 1993 bouwde Hemelrijk een verkeersspeeltuin, een kinderkermis en een poppentheater. In 1995 werd een grote binnenspeeltuin aangelegd waardoor het park het hele jaar open kon blijven. In 2004 werd BillyBird, mascotte van het park, een merk en veranderde de naam van Recreatiepark Hemelrijk in BillyBird Park Hemelrijk. De belangrijkste attractie in het park is door de hele geschiedenis hetzelfde gebleven: het recreatiestrand. En al een tijdje zijn er plannen voor een bungalowpark, direct naast BillyBird Park Hemelrijk.

BillyBird Park Hemelrijk
Contactpersoon: Ton Derks
Zeelandsedijk 34A
5408 SM Volkel
0413-277000
info@billybird.nl
www.billybird.nl

Samen sterk

Social Media
Social Media

Eigenaar: Ton Derks