OSS – Op zondag 16 december voert Vocaal Ensemble Oss wederom haar traditionele Kerstconcert uit, in de Grote Kerk in Oss. Naast bekende kerstliederen, waaronder het Stille Nacht in de bewerking van Gruber, het Avé Maria van Bruckner, worden ook een aantal moderne kerstliederen van hedendaagse componisten ten gehore gebracht. Nativity Carol van John Rutter (1945), van de Estse componist Arvo Pärt (1935) wordt het Magnificat uitgevoerd en van de Noorse componist Ola Gjeilo (1978) Northern Lights.

Ook op het programma staat het 12 stemmige Angelus ad pastores ait van Gabrieli, een behoorlijke uitdaging voor koor en solisten. Kortom het beloofd een heel mooi en boeiend concert te worden. Aanvang concert 16 december om 15.00 in de Grote Kerk van Oss aan de Kerkstraat. U bent allen van harte welkom, het concert is gratis toegankelijk.