ZEELAND – De snelgroeiende racketsport dynamictennis is een mooie samensmelting van badminton, tennis en tafeltennis en zal in 2019 ook Zeeland gaan bereiken. BC Poona is dan wel een badmintonvereniging, maar het bestuur van de vereniging en haar leden staan open voor een nieuw aanbod in de vorm van dynamictennis. Het racket is eenvoudig te hanteren en er wordt gespeeld met een foambal. Dit maakt het tot een aantrekkelijke racketsport voor alle leeftijden. Slecht weer hoeft niet meer in de weg te staan om lekker een balletje te slaan.

Dynamictennis
Buurtsportcoach Aemy Sevinga is blij met de komst van dynamic tennis. “Je speelt de sport in twee- of viertallen waarbij het bewegen met plezier voorop staat”, verklaart Sevinga. Het speelveld is kleiner dan een tennisveld en het net hangt laag. Hierdoor kan iedereen die (meer) wil sporten gemakkelijk deelnemen. Word je eenmaal door dynamictennis gegrepen, dan kun je jarenlang plezier aan het spel beleven, ook op latere leeftijd. Dynamictennis heeft bij velen het imago van een ouderensport. Dat is zeker niet het geval. Op elk niveau kun je het spelen en je kunt er alle energie, spelstrategie en dynamiek in kwijt.

Try Outs
Deze toegankelijke sport voor dames en heren vindt vanaf maandag 7 januari elke maandag plaats van 19.30 uur tot 20.30 uur in sporthal de Hekel, Vlasroot 35 in Zeeland.Om te ontdekken of deze dynamische sport iets voor u kan zijn, worden er Try Outs gehouden op een drietal maandagen in januari 2019, te weten 07 – 14 en 21 januari.

Tijdens deze avonden zullen er ervaren dynamictennis spelers aanwezig zijn om een demonstratie te geven. Spelregels worden uitgelegd en vanzelfsprekend is er de mogelijkheid om zelf een partijtje te spelen. Na de Try Outs kunnen deelnemers de rest van het sportseizoen zelfstandig een balletje slaan. Eigen tennis materiaal is niet nodig, maar mag wel.Door het aanbieden van zowel dynamictennis als badminton wordt de mogelijkheid geboden met beide sporten kennis te maken. Tot uiterlijk 22.00 uur kun je deze avonden sportief bezig zijn met beide sporten. De avonden zullen gezellig afgesloten worden in de kantine.

Contact
Iedereen die interesse heeft kan zich, bij voorkeur, aanmelden bij Kim Penders.
E-mailadres kimpenders86@hotmail.com of telefoonnummer 06-49930710.