OSS – Geef de spaarpunten Douwe Egberts een grote waarde. Doneer ze aan de Voedselbank voor Oss en Omgeving. De Voedselbank krijgt er pakken koffie voor, terwijl de punten bij veel mensen gewoon liggen te wachten op een onbekende bestemming. De meeste mensen knippen ze wel van de verpakkingen, maar hebben geen idee wat ze ermee gaan doen. De Voedselbank is er bij mee. In december staan op verschillende locaties inzamelboxen om de spaarpunten in te leveren. Douwe Egberts heeft een actie opgezet waarbij de Voedselbank pakken krijgt, een doorgaans schaars product.

Moeilijke tijden
Het blijven moeilijke tijden voor veel mensen: niet iedereen profiteert van een beter wordende economie. Duizenden gezinnen leven onder de armoedegrens, in de regio Oss is dat ongeveer 10 procent van alle huishoudens. Gelukkig kan de voedselbank een aantal van deze mensen ondersteunen met een wekelijks voedselpakket. Het aantal huishoudens dat een beroep doet op de Voedselbank neemt de laatste weken weer toe, naar boven de 200. Koffie is voor de clienten van de Voedselbank een luxeproduct, maar je kunt je voorstellen dat deze mensen een moment van ontspanning kunnen gebruiken. Koffie komt echter sporadisch voor in onze pakketten. Een pak koffie in het pakket is een klein gebaar, maar wordt zeer gewaardeerd.

Douwe Egberts steunt actie
Daarom de vraag om de Voedselbank te hulp te schieten met het inzamelen van Douwe Egberts Waardepunten. De door jou ingeleverde waardepunten worden verzilverd voor pakken koffie. Deze pakken worden gedoneerd aan de voedselbank. Douwe Egberts steunt deze actie, want het merk wil mensen in Nederland dichterbij elkaar brengen. Koffie kan gezien worden als een uitnodiging om contact te maken met elkaar, en door dat contact worden onderling bestaande banden versterkt. Douwe Egberts heeft dan ook toegezegd alle donaties met 15% te verhogen! Geef je D.E.-waardepunten zijn waarde en stel deze ter beschikking aan de voedselbank!

De waardepunten, bij voorkeur geteld, kunnen gedurende de hele maand december worden ingeleverd op de volgende adressen.

Oss: Boekhandel Derijks (Walstraat 8), slagerij Arie Zeegers (Wolfskooi 25), Albert Heijn (Winkelcentrum Ruwaard), SNS-bank (Oostwal 209), Buurthuis de Hille (Looveltlaan 25)

Heesch: Bibliotheek (De Misse2), SNS-bank (Schoonstraat 2)

Nistelrode: Ceelen Groenten (Laar 80A), Wereldwinkel (Raadhuisplein 1), Bibliotheek (Parkstraat 2),

Schaijk: Albert Heijn (Burgemeester Hoefnagelstraat 14), Bruna (Runstraat 4)