UDEN – Met de natuur als inspiratiebron werd De Maashorst School gestart en is gekozen voor onderwijs waarbij de persoonlijke ontwikkeling van het kind uitgangspunt is. Met ingang van augustus 2019 wordt De Maashorst School opgenomen in het plan van scholen van de gemeente Uden. De directie biedt ouders, die de ontwikkeling van hun kind op hun eigen tempo en hun eigen manier willen laten verlopen, kennis te maken via open dagen in december en januari.

Erkenning
De directie van de school voldoet aan de professionele eisen die aan basisscholen gesteld worden en heeft haar visie gericht op de toekomst, waarbij de persoonlijke ontwikkeling van het kind het uitgangspunt is. Zoals een klein kind in zijn eigen tempo zijn manier vindt om te leren lopen, zo mag deze ontwikkeling zich doorzetten op De Maashorst School. Ieder kind ontwikkelt zich in zijn eigen tempo en leert op zijn eigen manier.

De natuur biedt enorm veel mogelijkheden en uitdaging tot vanzelfsprekende groei. “We zijn nog maar een jaar bezig, maar wie bij ons binnenstapt voelt direct een welkome en gezellige sfeer”, geeft Helma van de Rakt, oprichtster van de basisschool te kennen. De wereld is een klaslokaal en van die wereld willen ze op De Maashorst School iedere dag optimaal gebruik van maken.

In de praktijk
Door de goedkeuring van de gemeente en de overheid krijgt De Maashorst School de mogelijkheid uit te groeien tot een gewaardeerde school met kwalitatief goed, gepersonaliseerd onderwijs aan leerlingen in de basisschoolleeftijd. Ieder kind heeft talenten en daarmee gaan ze het onderwijs tot zich nemen.

Op www.maashorstschool.nl is een quote van Aristoteles te lezen: ‘De mens is van nature nieuwsgierig’. Ben je nieuwsgierig naar wat ze te bieden hebben bij deze bijzondere manier van onderwijs? Dan ben je van harte welkom op donderdag 13 december tussen 14.00 en 16.00 uur om een bezoek aan de school brengen om de sfeer te proeven en voor meer informatie te verkrijgen. Ook kun je je intentie uitspreken om je kind in te schrijven voor augustus 2019. Ook in januari zijn er informatiemomenten gepland en natuurlijk kun je ook contact opnemen met de school via Stichting Maashorst School via 0413-280843.