Uden – Over minder dan een maand barst de winterpret op de Markt in Uden weer los en gaat de zeventiende editie van Uden on ice van start. Vorig jaar trok Uden on ice ruim zestigduizend bezoekers. Het geheim? “De breedte van het evenement”, leggen organisatoren Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst uit. “Een kwart van de mensen komt om te schaatsen, terwijl de rest van de bezoekers geniet van de andere activiteiten die we aanbieden.”
De opbouw start op maandag 10 december na de weekmarkt, zodat de ijsbaan, het horecapaviljoen, de Schrobbèlertent en de icetubebaan precies vijf dagen later volledig klaar zijn voor gebruik. Na het gratis toegankelijke openingsfeest in het horecapaviljoen op vrijdag 14 december met de band Proost, kan jong en oud ruim drie weken lang genieten van Uden on ice. Op de schaatsbaan, maar ook op de dansvloer. Tijdens de komende editie zorgen nóg meer muziekbands dan vorig jaar voor een prettige sfeer in het horecapaviljoen. “Ook is het horecapaviljoen de ideale setting voor een kerst- of nieuwjaarsborrel voor bedrijven of vriendengroepen”, aldus Jean-Louis van der Veen. “Of voor een sportief kinderfeestje.”
Uitdaging
Jaarlijks kiest de organisatie van Uden on ice voor vernieuwingen en verbeteringen. Zo zijn er opnieuw activiteiten in het kader van het initiatief IJSTIJD. Maar in plaats van losse evenementen is nu gekozen voor een IJSTIJD-festival op 4 januari 2019. Daarnaast is er voor de bezoekers in de avonduren een automaat voor consumptiemunten en wordt het horecapaviljoen in een fris jasje gestoken. “Het is een leuke uitdaging om Uden on ice telkens naar een nóg hoger niveau te tillen. Succes komt niet vanzelf”, stellen Jean-Louis van der Veen en Frans Verwijst. Het duo leidt het winterevenement samen met honderden vrijwilligers in goede banen. “Door een gevarieerd en vernieuwend activiteitenprogramma met sfeer en beleving aan te bieden, blijft Uden on ice elke keer weer succesvol.”
Omvangrijk programma
Het programma van Uden on ice is ook dit jaar weer omvangrijk. “Van schaatsplezier tot een uitdagend ritje op de icetubebaan en van liveoptredens in het horecapaviljoen tot de compleet volgeboekte curlingcompetitie: er is echt voor ieder wat wils”, vertelt Jean-Louis van der Veen. “Het is ieder jaar weer geweldig om te zien hoeveel plezier mensen beleven aan Uden on ice. Er is veel draagvlak voor dit evenement. Dat zien we jaarlijks aan het bezoekersaantal, maar ook aan het breed palet aan trouwe sponsors. We kijken uit naar de komende editie.”
De schaatsbaan is vanaf vrijdag 14 december elke dag geopend, ook op feestdagen. Het complete programma is te vinden op www.udenonice.nl