MAASHORST – De leden van de vier lokale PvdA-afdelingen van Oss, Uden Landerd en Bernheze hebben goedkeuring gegeven aan het vormen van een nieuwe, regionale afdeling PvdA Maashorst. Voormalig Udens wethouder Gerrit Overmans is gekozen tot voorzitter van het nieuwe afdelingsbestuur.

Met het samengaan geven de huidige vier afdelingen de sociaal-democratie in de regio nieuw elan. De nieuwe afdeling wil vooral vaker het linkse geluid buiten de raadszaal talen horen en gaat op zoek naar nieuw talent. Gerrit Overmans: “Ik merk dat er nog echt belangstelling is voor linkse politiek, ook onder jongeren. Dat willen we meer aandacht geven, mensen intensiever bij de partij betrekken. Verder willen we dat de PvdA weer meer zichtbaar is in de regio. Tenslotte overstijgen steeds meer politieke vragen de gemeentegrens, daar past deze grotere afdeling goed bij.”

Overigens verschijnt de PvdA over vier jaar niet ineens op de stembiljetten van Landerd en Bernheze. De succesvolle progressieve samenwerking in Progressief Landerd en Progressief Bernheze blijft gewoon bestaan.