HEESCH –  Op vrijdagavond 7 december is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De grote telescoop wordt gericht op de rode planeet Mars, die boven de zuidwestelijk horizon staat.

Met de telescoop en verrekijkers zijn verder onder meer de sterrenhoop Zevengesternte en de Orionnevel te zien. En u maakt kennis met bekende en minder bekende sterrenbeelden, zoals Cassiopeia, Pegasus, Orion, Grote en Kleine Beer, Capella en Poolster. Het moet wel onbewolkt zijn om de hemellichamen te kunnen zien.

In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel. Aandacht wordt besteed aan onder meer de komeet Wirtanen die wat later in december aan de hemel te zien is, en aan de ‘vallende sterren’ die in de nachten rond 14 december in groten getale verschijnen.

Entree op de publieksavond: € 5, — (kinderen tot en met 12 jaar: € 3, –).

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel voor een afspraak: (0412) 45 49 99. Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl.