UDEN – Zin om lekker door te stappen? Op zondag 4 november organiseert IVN Uden een lange afstandswandeling van ongeveer vijf uren. Het wordt lekker struinen door het Peelse landschap van Odiliapeelse bossen en de Venhorstse Voskuilenheuvel. We zien verschillende landschappen, zoals bossen, vennen, heidevelden en akkers. Vertrek om 9.00 uur vanaf het kerkplein in Odiliapeel, Oudedijk 43  Odiliapeel. We pauzeren in de schobstal op de Voskuilenheuvel. Vergeet uw lunchpakket niet!

Peelboerderijen
Het is een wandeling om lekker door te stappen, die mét de rustpauze ongeveer vijf uren zal duren. We vertrekken vanaf de kerk in Odiliapeel. We lopen door de Odiliapeelse bossen en langs Peelboerderijen. We zien ontgonnen akkers die begin vorige eeuw aan het Peellandschap werden onttrokken. We zien dat vroegere landschap even later terug in het peellandschap Voskuilenheuvel nabij Venhorst. Na de pauze met koffie/thee in de schobstal (halfopen schuur), komen we via het buitengebied van Venhorst en Odiliapeel en de bossen terug op het kerkplein. Daar zijn we door ons vroege vertrek om 09:00 uur, mooi op tijd terug, zodat u ook nog iets aan de zondagmiddag heeft! Deelname is zoals altijd gratis.

Het IVN draagt bij aan een duurzame samenleving door mensen te betrekken bij natuur, milieu, landschap en leefomgeving