LANDERD – De gemeente Landerd heeft onlangs op vier cultuurhistorisch interessante locaties nieuwe informatieborden geplaatst. Op de borden wordt het verhaal van de betreffende locatie beschreven. Het gaat om de volgende locaties: de schutskooi aan de Schutsboomstraat in Schaijk, de grafheuvel aan het Hemelrijk in Schaijk, het stormrampmonument op ’t Oventje in Zeeland en de locatie van de voormalige veldoven nabij de Verbindingsweg in Zeeland. Deze locaties zijn ook opgenomen in de recreatieve routes.

De borden zijn geplaatst in het kader van het project ‘Meer Maashorst’. Dit project heeft tot doel om de dorpen rondom de Maashorst meer met het natuurgebied te verbinden, onder andere door middel van recreatieve routes. Daarnaast beoogt het project om de cultuurhistorie en archeologie van het gebied beter zichtbaar en beleefbaar te maken.

De nieuwe informatieborden zijn mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de provincie Noord-Brabant.