MEGEN – Barokorkest Megen onder leiding van Laurens Felix speelt in november twee concerten. Op het programma staat de orkestsuite van de balletopera ‘Les Indes Galantes’ van Jean-Philppe Rameau.

Barokorkest Megen bestaat uit enthousiaste amateurmusici met een grote liefde voor barokmuziek. De leden komen uit de omgeving van Oss, ’s-Hertogenbosch en Nijmegen, maar de thuisbasis is Megen, een prachtig vestingstadje in de gemeente Oss. De dirigent, Laurens Felix, is gespecialiseerd als barokviolist en in ensemble-leiding. Hij speelde onder andere in het Brabants Orkest en de Nederlandse Bachvereniging en dirigeerde I Consonanti in Vught. Ieder voorjaar en najaar komen de leden van het orkest bij elkaar om te repeteren voor twee of drie concerten. Het eerste concert van het orkest was in 1989, ter gelegenheid van de inwijding van de Franciscanerkerk in Megen, twee eeuwen eerder.

Zaterdag 10 november 2018, 16 uur
Kloosterkerk van de Franciscanen, Kloosterstraat in Megen
Na het concert in Megen, om 17 uur, ontmoeten we u graag in gemeenschapshuis Acropolis. Dat is direct aan de overkant van de straat.
Zaterdag 17 november 2018, 16 uur
Lambertuskerk, Helvoirtseweg 5 in Vught
Kaartjes: 10 euro
Gratis voor Vrienden van Barokorkest Megen en voor kinderen tot 12 jaar
Les Indes Galantes (De hoffelijke Indiërs) is de eerste van een serie balletopera’s van Jean-Philppe Rameau. Het Barokorkest Megen met dirigent Laurens Felix speelt 20 deeltjes uit deze suite. Tussen de delen door vertellen musici uit orkest waar deze charmante dansmuziek uit 1735 over gaat. Ze leggen bijvoorbeeld uit waarom de menuetten, airs en marsen ondertitels hebben zoals ‘ Voor de aanbidding van de zon’ en ‘Inca’s van Peru’. Je gaat meteen anders luisteren en ziet de dansers in gedachten voor je!

Wilt u meer weten over het orkest? Dan kunt u contact opnemen met Leo van Dijk via l.van.dijk@maaslandcollege.nl.