HEESCH – Op vrijdagavond 5 oktober is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 21.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden. Laag in het zuidwesten vinden we Saturnus. Van hem zijn met de telescoop het ringenstelsel en enkele grote manen zichtbaar. Mars is een opvallend helder object aan de zuidelijke hemel. Door de telescoop is de planeet als een rood bolletje te zien.

Verder kunt u kennismaken met bekende en minder bekende sterren en sterrenbeelden, bijvoorbeeld Zwaan, Hercules, Pegasus, Grote en Kleine Beer, Arcturus en Poolster. Het moet wel onbewolkt zijn om de hemellichamen te kunnen zien. In het auditorium en het planetarium verzorgen Halleyleden presentaties over de sterrenhemel en ons zonnestelsel.

Entree op de publieksavond: € 5, — (kinderen tot en met 12 jaar: € 3, –).

Jeugdmiddag
Op zaterdag 6 oktober doet Sterrenwacht Halley mee aan het landelijke Weekend van de Wetenschap. ’s Middags zijn kinderen tussen ongeveer 8 en 12 jaar welkom op de Jeugdmiddag. Het programma begint om 14.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Reserveren is niet nodig. Er wordt van alles verteld over raketten en reizen naar verre hemellichamen. Daarna kun je meedoen aan enkele doe-activiteiten en kun je door de grote telescopen kijken. Als het een zonnige dag is, observeer je met een speciale telescoop veilig onze dichtstbijzijnde ster. Tot slot kunnen alle kinderen waterraketten lanceren!

Kinderen van (ongeveer) 8 t/m 12 jaar zijn welkom en de entree bedraagt € 3,– per kind.

Publieksavond
Op zaterdagavond 6 oktober is Sterrenwacht Halley voor publiek geopend. Het programma begint om 20 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is voor alle leeftijden geschikt. In een presentatie wordt verteld over robots die jarenlange reizen naar planeten, manen en planetoïden maken en daar spectaculair onderzoek doen. Verder zijn er planetariumvoorstellingen en worden de telescopen op de sterrenhemel gericht. Van de planeten staan Mars en Saturnus boven de horizon en die kunnen dus worden bekeken als het niet bewolkt is.

Entree op de publieksavond: € 5, — (kinderen tot en met 12 jaar: € 3, –).

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Meer informatie: www.sterrenwachthalley.nl