UDEN –  Het Vrijwillig Landschapsbeheer Uden (sVLU) gaat a.s. zaterdag 20-10-2018 weer aan de slag in het Udense landschap. Van 9-12 uur worden er een grote poel vrijgezet van opslag van els en wilg. Dit is nodig om meer zonlicht in de poel te krijgen volgend voorjaar. Iedereen, die van frisse lucht, lekker samen buiten werken en koffie of thee houdt, is van harte welkom om 9 uur op de parkeerplaats aan de Udense Dreef(vlak voor de blokhut aldaar).

Volgens woordvoerder Ernest de Groot zijn kikkerpoelen fraaie kleine landschapselementen, die je goed moet beheren. Het vrijzetten is hier een voorbeeld van. Voorzitter Willem Peters vult aan: “voor vele planten en dieren zijn open poelen van belang. Denk aan de bruine kikker, heikikker, gewone pad, rugstreeppad, watersalamander en diverse libellen. Zo’n poel is in feite een mini-natuurgebied.”

Beekdal Slabroek
Het beekdal Slabroek maakt onderdeel uit van het natuur- en landschapspark de Maashorst. Het is een uniek beekdal met tevens een wijst gebied. De sVLU is elk jaar 12x actief in het landschap met gevarieerde werkochtenden. De sVLU zorgt voor gereedschap, begeleiding, koffie/thee en koek. Iedereen mag mee helpen. Het is gezond, leerzaam en gezellig. De volgende werkochtend is op zaterdag 03-11-2018. Dan doet de sVLU mee aan de Nationale Natuurwerkdag. Nadere informatie bij W. Peters (252529) of E. de Groot (251370).