UDEN – Ze blijven voor jong en oud tot de verbeelding spreken, die kleine wondertjes van moeder natuur. Paddenstoelen, zwammen, schimmels, allemaal hetzelfde? Of zijn er verschillen? Welke dan en hoe herkent u die? Op zondag 7 oktober organiseert IVN Uden een publiekswandeling Paddenstoelen in de bossen tussen Uden en Zeeland, omgeving Slingerpad. Geoefende ogen helpen u goed te kijken en ervaren gidsen praten u bij over de verschijningsvormen en de rol van schimmels in de natuur. Wandel, kijk en geniet mee! 

Schijnbaar uit het niets ontstaan paddenstoelen en andere zwammen in allerlei vormen en kleuren. De achteloze wandelaar loopt er aan voorbij, maar als u hen eenmaal hebt leren zien, gaat een wondere wereld voor u open. Voor altijd! Want wat je niet kent, dat zie je niet.

Vertrek: 10:30 uur, vanaf Theater Naat Piek, Pnemstraat 1, 5406 XA Uden. Deelname is voor iedereen gratis!