OSS – De landelijke jury van de Fairtrade Gemeente campagne heeft de Fairtrade titel voor de gemeente Oss herbevestigd! Dat betekent dat Oss zich weer twee jaar lang een Fairtrade Gemeente mag noemen! Dit is het mooie resultaat van een goede samenwerking tussen de gemeente Oss en de Fairtrade werkgroep van Platform Global Goals Oss.

Landelijke jury
De landelijke jury stuurde het positieve juryrapport dit keer in een gesproken video boodschap: Oss heeft sinds mei een eerste Fairtrade restaurant in de gemeente. Verder werd Oss genoemd als voorbeeld voor andere gemeenten door de verbinding van Fairtrade en de Global Goals.

Fairtrade week
De landelijke Fairtrade week is van 27 oktober tot 4 november. De Fairtrade Oss vlag wappert dan voor het gemeentehuis. Ook zijn er zijn vele aanbiedingen van Fairtrade-producten in de winkels. Thema van de Fairtrade week is Empowerment van girls/women.

Ontmoetingsmoment 12 december
Op woensdag 12 december toasten we op het behaalde resultaat met alle Fairtrade ondersteuners op het gemeentehuis van Oss tijdens het jaarlijkse ontmoetingsmoment. 

Dank aan alle Fairtrade ondersteuners!
Graag bedanken we alle Fairtrade Gemeente ondersteuners in de gemeente Oss.  Meer dan 110 bedrijven, winkels, scholen, ZZP-ers en organisaties in de gemeente Oss maken het mogelijk dat wij het landelijke Fairtrade Gemeente keurmerk mogen blijven dragen. Dat doen ze allemaal door minimaal twee Fairtrade producten te gebruiken of te verkopen in hun organisatie. Alleen zo kan Oss een Fairtrade Gemeente blijven!

Wilt u ook meedoen als Fairtrade ondersteuner?  Email: fairtradegemeente@oss.nl