MAASHORST – In de herfstvakantie laten we iedereen de Maashorst compleet beleven tijdens het Oerfestival. De grootse opening is op zondag 14 oktober in Herperduin. Dit wordt een dag vol sport en spel in de natuur. En met theater, muziek en lekker eten zorgen we voor het echte oergevoel. Om 15.00 uur gaan de bestuurders van de Maashorst op spectaculaire wijze de samenwerking in het gebied bekrachtigen tijdens een officieel moment in de stuifduinen. Het ontsteken van het kampvuur kondigt de start aan van een hele week feest in de Maashorst. 

Overdag zijn de stuifduinen de arena voor de OerObstacle run van Dunes Games. Om 15.00 uur starten de laatste groepen voor deze sportieve uitdaging. Op dat moment nemen toneelspelers van toneelgroep ‘Achter de Dijken’ samen met ruiters van de Stichting Ruiters en Menners het decor over om het officiële moment in te luiden in stijl. Iedereen is welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Prijsuitreiking Dunes Games
Nadat het kampvuur is ontstoken en de laatste deelnemers van de Obstacle Run binnen zijn, vindt rond  16.30 uur de prijsuitreiking van de Dunes Games plaats. Bij wie prijkt straks de wissel Oertroffee een jaar op de schoorsteenmantel?!

Muziek
Geen festival zonder goed eten en muziek. Vanaf 16.00 uur zorgen de jongens van Big Boys Quality voor een lekker stuk vlees. Een bevlogen groep muzikanten uit de streek zorgt voor gitaar en zang bij het kampvuur. Wie weet ontstaat er een spontane jamsessie met deze muzikanten die stuk voor stuk lang mee lopen in de muziekwereld; Sabine van Gessel, leadzangeres van de Woodstock Tribute Band, Joris van Gemert en Joep van der Steen van Gemstone, Jeroen Princen van Vanavond Niet Schat! En Koen van de Veerdonk, voormalige zanger van Exploit. 

Streekmarkt/demoplein
Vanaf 11.00 uur ’s ochtend zijn er volop activiteiten in Herperduin. Er is een streekmarkt met demoplein. Hier kun je onder andere aansluiten bij een wildplukwandeling, een excursie met de boswachter, wandelen met 250 schapen of wolvilten in een pop-up atelier. Er is ook een demoplein vanuit waar je mee kunt doen aan workshops yoga, mindfullrunning of paardencoaching

Ravotten voor de kids in Speelbos Da’s Leuk!
In het speelbos kunnen kids vanaf 11.00 uur meedoen aan allerlei activiteiten zoals  “we bouwen een oerdorp”, peuters en kleuters in het wild, kliederen met water, luisteren naar verhalenvertellers, boeken lezen in de pop-up Bieb en lachen met de ‘Oermannetjes’ 

Wannabee vorst
De Maashorst kent vele verhalen en mysteries. Deze staan centraal tijdens het festival. Een ‘wannabee Vorst’ gaat tijdens het festival op ontdekkingsreis. Op zoek naar vondsten en feiten. De ‘Vorst’ start zijn reis op 14 oktober in Herperduin. Daar gaat hij het mysterie van de Vorst van de Maashorst onderzoeken. En hij leest voor uit het boek van Linda Dielemans ‘Het Zwaard, het juk en het meisje. Zij heeft als archeologe een jeugdroman geschreven over de Vorst en zijn familie.  Daarna trekt hij verder om 5 dagen lang bij alle minifestivals verhalen op te halen. Zijn reis eindigt op vrijdag 19 oktober bij Hartje Groen. Daar duikt hij in het mysterie rond het graf van de Vorstin.

Deze herfstvakantie hoeft niemand zich te vervelen en is iedereen welkom buiten. Check het programma op www.oerfestivaldemaashorst.nl