HEESCH – Op zaterdagavond 27 oktober doet Sterrenwacht Halley mee aan de Nacht van de Nacht. De jaarlijkse Nacht van de Nacht is het initiatief van de Natuur- en Milieufederaties. Het programma bij de sterrenwacht begint om 20.00 uur en duurt ongeveer twee uur. Het is leuk en interessant voor alle leeftijden. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Als het niet bewolkt is, kunnen we de sterrenhemel bewonderen. De Melkweg bevindt zich recht boven ons hoofd en de rode planeet Mars staat ook hoog aan de hemel. De bijna Volle Maan zien we rond half negen in het oosten opkomen. Met de telescopen zijn op de maan bergen, ‘zeeën’ en krater heel fraai te observeren.

’s Nachts wordt het in bijna heel Nederland nooit echt donker, ook niet bij Sterrenwacht Halley die midden in het buitengebied staat. Het licht van dorpen, steden, bedrijventerreinen en wegen gaat ook omhoog en overstraalt de lichtzwakkere sterren. Lichtvervuiling is dus ook een probleem voor de sterrenkunde en wordt dan ook in een presentatie bij Halley besproken.

De entree op de publieksavond is voor iedereen € 3,–.

Het adres van Sterrenwacht Halley is Halleyweg 1, 5383 KT Heesch/Vinkel (halverwege Heesch en Vinkel). De route is vanuit beide plaatsen met wegwijzers aangegeven. Groepen kunnen op andere dagen en tijden terecht. Bel voor een afspraak: (0412) 45 49 99. Meer informatie over Sterrenwacht Halley: www.sterrenwachthalley.nl.