UDEN – “Dat vuil slentert door onze straten, drinkt zich dagelijks lam in onze kroegen en het loert naar onze dochters. Naar jou! Hoe moet ik jou nou beschermen? Ik wil mijn leven terug. Ik had zo’n fijn zorgeloos leven. Ik wil het terug. Dat kamp moet weg.” 

In november 1918 werd de wapenstilstand getekend, hetgeen de aanleiding was tot het einde van de Eerste Wereldoorlog. In Uden was een vluchtelingenkamp met meer dan het dubbele aantal inwoners dan de gemeente Uden zelf had. Naat Piek staat precies na honderd jaar stil bij deze gebeurtenissen via het toneelstuk ‘Vluchtoord Vaarwel’. Vier jaar na de opvoering van het toneelstuk ‘Grenslicht’ brengt Naat Piek een documentair toneelspel. U komt naar een lezing over het Udense vluchtoord en leert hoe de politiek en de Udense bevolking met elkaar de balans hebben moeten vinden tussen tolerantie, het toelaatbare en tekortkomingen. Leer hoe de gezondheidszorg in het vluchtoord haar vorm kreeg. En ontdek of de Udenaren waren opgewassen tegen deze door oorlog getraumatiseerde vluchtelingen. 

Dit alles wordt speels afgewisseld met een toneelspel waarin u bekende en nieuwe personages ziet worstelen om het leven te leiden dat hen is toebedeeld. U hoeft ‘Grenslicht’ niet gezien te hebben om het verhaal te begrijpen. Maar wilt u ‘Grenslicht’ nog zien? Dat kan. Kijk op www.naatpiek.nl voor meer informatie.                                                                

Een documentair toneelspel. Dus werkelijk “ter lering en vermaak”.

Speeldata:
Zaterdag 10, 17 en 24 november 2018, aanvang 20.00 uur
Zondag 11, 18 en 25 november 2018, aanvang 15.00 uur

Kaartverkoop: via www.naatpiek.nl of aan de kassa van het theater
Entree: € 12,50 (inclusief consumptie)
Adres: Binnentheater Naat Piek, Pnemstraat 1, Uden