OSS – Het Maasland Gilde Oss organiseert op donderdag 18 oktober 2018 om 19.00 uur een stadswandeling door het centrum van Oss vanaf de Groene Engel aan de Kruisstraat. De wandeling duurt ongeveer twee uur met een pauze van een kwartier en voert langs bijzondere plekken in de binnenstad. Kosten van de wandeling zijn 3,50 euro per persoon. Deze kunnen contant en liefst gepast worden voldaan bij de stadsgids die de wandeling begeleidt.

Het Maasland Gilde Oss organiseert op vrijdag 19 oktober 2018 om 14.00 uur een natuurwandeling in het gebied rond de Kraayenbergse Plassen in Cuyk, jarenlang uitgegraven voor zand en grind en nu ingericht voor recreatie en natuur. Het startpunt van deze wandeling wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt op www.maaslandgildeoss.nl. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Kosten van de wandeling zijn 3,00 euro per persoon. Deze kunnen contant en liefst gepast worden voldaan bij de gids.
Het Maasland Gilde Oss wandelt op zaterdag 20 oktober 2018 om 14.00 uur een rondje rond de kerk vanaf de hoofdingang van de Grote Kerk aan de Kerkstraat in Oss. De wandeling duurt ongeveer twee uur met een pauze van een kwartier en voert langs plekken waar de Zusters van Liefde en de Fraters van Tilburg verzorging en scholing boden aan de bewoners van Oss. Kosten van de wandeling zijn 3,50 euro per persoon. Deze kunnen contant en liefst gepast worden voldaan bij de stadsgids die de wandeling begeleidt.
Het Maasland Gilde Oss organiseert op zaterdag 27 oktober 2018 om 14.00 uur een rondleiding met gids door de atoomschuilkelder in de parkeergarage onder de Emté supermarkt aan het Jurgensplein. De wandeling duurt ongeveer een uur en laat zien hoe in geval van nood 4000 mensen drie dagen konden overleven in een kleine ruimte. Kosten van de wandeling zijn 2,50 euro per persoon. Deze kunnen contant en liefst gepast worden voldaan bij de gids die de wandeling begeleidt.

Het Maasland Gilde Oss is een vrijwilligersorganisatie die naast wandelingen ook taaltrajecten en creatieve activiteiten aanbiedt. Je kunt ook bij ons terecht als je een vreemde taal beter wilt leren spreken of iemand met een andere achtergrond beter Nederlands wilt leren spreken, als je wilt leren schilderen of mooie dingen wilt breien. Kijk op onze site voor verdere informatie www.maaslandgildeoss.nl.