SCHAIJK – Op 19 oktober komt arts, cardioloog en schrijver Remko Kuipers naar Schaijk om een lezing te verzorgen. Deze vindt plaats op de slotdag van het Oerfestival de Maashorst bij charmecamping Hartje Groen.

Beweeg en Leef organiseert op deze dag diverse workshops en heeft als avondprogramma de veel gevraagde spreker en auteur van de boeken “OERgezond” en “het OERdieet” uitgenodigd. Vanaf 19.30 uur vertelt hij je alles over de effecten van de huidige voedingsindustrie op onze gezondheid. Hij legt uit welke relaties er zijn met diverse welvaartsziekten, ontstekingen, ons voedingspatroon en je hoort hoe je chronische ontstekingen kunt verminderen d.m.v. goede voeding. Ook behandelt hij het cholesterol vraagstuk, hoe ziekte een verdienmodel is geworden en hoe de farmaceutische bedrijven slim gebruik maken van cijfers om medicijnen aan de man te brengen.

Remko Kuipers zit als praktiserend arts in een ziekenhuis dichtbij het vuur en weet veel nieuwe inzichten op een inspirerende wijze te delen. Hij laat je zien welke voeding bij ons past op genetisch niveau en welke niet. Ook duurzaamheidsvraagstukken en nuances in de oervoeding passeren de revue.

Kosten: 10 euro p.p. Reserveringen: info@beweegenleef.nl of bel Ellen Korstanje 06-41126286.

Informatie over het volledige programma, waarin diverse workshops rondom Yoga en Mindfulness:  www.beweegenleef.nl.  Beweeg en Leef biedt sinds 2010 behalve (wandel)coaching ook cursussen aan in beweging en ontspanning op diverse locaties in Oss en in natuurgebied de Maashorst.