ZEELAND – Donderdag 1 november geeft Kunsthistorica Marie Christine Walraven een inspirerende Kunstlezing die aansluit op actuele exposities in Nederland. Marie Christine Walraven geeft op uitnodiging van de bibliotheek Zeeland een inleiding op de tentoonstelling: Actie <-> reactie 100 jaar kinetische kunst. De tentoonstelling is te zien in De Kunsthal Rotterdam van 22 september 2018 – 20 januari 2019.

In ruim negentig kunstwerken onderverdeeld in twaalf thema’s laat de tentoonstelling een indrukwekkend overzicht van kinetische kunst zien; de geschiedenis en diverse facetten en perspectieven die kunst tot bewegingskunst maken. De tentoonstelling is een reprise van de succesvolle tentoonstelling ‘Dynamo’ in Parijs (2013), en is in nauwe samenwerking met Grand Palais in Parijs.

Kunsthistorica Marie Christine Walraven studeerde kunstgeschiedenis in Leiden. Nu heeft zij reeds een jarenlange ervaring in het verzorgen van lezingen en cursussen, onder andere bij  Muzelinck in Oss. Zij heeft, zoals zij zelf zegt: “letterlijk het mooiste vak ter wereld”. 

Tijd: 20.00 uur
Datum: donderdag 1 november
Kaarten voor de lezing, zijn te koop via online kaartverkoop én in alle vestigingen van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.
Kaarten kosten 7 euro (in voorverkoop voor bibliotheekleden 5 euro).