UDEN – Al vijftien jaar trekken de jeugdleden van Vogelwacht Uden er regelmatig samen op uit om vogels te kijken en andere bijzondere dingen in onze natuur te ontdekken. Komende zaterdag, 22 oktober, start weer een nieuw seizoen. Jongeren tussen de acht en vijftien jaar die het leuk vinden in de natuur op pad te gaan en dingen te ontdekken zijn welkom om met de Jeugdvogelwacht mee te gaan. 

De jeugdleden en ervaren begeleiders vertrekken om 9.00 uur vanaf de parkeerplaats van Natuurcentrum de Maashorst, op de hoek Maashorstweg – Slabroekseweg. Deze dag zullen ze het gebied in trekken en op zoek gaan naar vogels die tijdens hun trek vanuit het hoge noorden naar de overwinteringsgebieden in het zuiden een bezoek brengen aan de Maashorst. Sommige vogels blijven maar heel kort in het gebied om even te rusten op die lange tocht. Andere vogelsoorten blijven juist een tijdje hangen om wat extra voedsel in te slaan voordat ze verder op reis gaan. En je hebt soorten die de tocht helemaal alleen maken of er juist voor kiezen met een grote groep te reizen. Zo ontdekken de jeugdleden al vijftien jaar veel over alles wat er bij het leven en overleven in de natuur komt kijken. Deze dag ligt de focus op vogeltrek, maar later in het seizoen gaan de jeugdleden bijvoorbeeld flink aan de slag om het leefgebied voor vogels te verbeteren of leren ze veel over roofvogels en uilen. 

Wil je een keer op proef meedraaien dan is dat helemaal gratis. De begeleiders kunnen tijdens de tochten veel vertellen over alle bijzondere dingen die de kinderen zelf ontdekken in de natuur. Aangeraden wordt stevige schoenen of laarzen en warme kleding mee te nemen. Voor aanmelden of meer informatie, neem telefonisch contact op met Peter van de Braak, telefoon: 06-22491297.