De ledenbijeenkomst van Maashorst Betrokken Ondernemers vond woensdagavond 3 oktober plaats,  zoals we gewend zijn bij een betrokken
ondernemer. Dit keer werden we hartelijk ontvangen door Georges de Groot van KIJK in Zeeland.

IJssalon Kijk 
Na een kort welkomstwoord door Voorzitter Twan van Bakel was er een korte voorstelronde van de aanwezigen, we zijn er tenslotte om elkaar beter te leren kennen, konden de nieuwe leden die aanwezig waren zich voorstellen.  We werden door barista Harm Thoonen, van Van Tienen Drankautomaten in Zeeland, bijgepraat  over allerlei interessante details van koffie zetten. George vertelde over zijn passie voor kunst en de ijssalon die een topper in het Zeelandse dagaanbod van horeca is. Visit Brabant gaf de ondernemers een interessant kijkje in de keuken van Reviews plaatsen en vragen aan je gasten.

Na het mooie verhaal van George de Groot vertelde barista Harm over zijn opleiding en certificering; je wordt tenslotte niet zomaar een barista! Uit dit verhaal kwam duidelijk naar voren hoe belangrijk een goede kop koffie is voor welke horecaonderneming dan ook. Koffie als visitekaartje zeg maar!
Hierna spitste de avond zich toe op wat voor ons, Maashorst Betrokken Ondernemers, van belang is; hoe zorgen we ervoor dat toeristen, zowel uit Nederland als uit het buitenland, het natuurgebied en de economische schil eromheen weten te vinden. We willen immers meer bezoekers, zowel nationaal als internationaal die we als betrokken ondernemer gastvrij kunnen verwennen.

Visit Brabant

Ankie Joos van Visit Brabant bracht een duidelijk interessant verhaal, waarna de leden verrast waren over de cijfers die genoemd werden. Aantal bezoekers in de Maashorst, waar ze vandaan kwamen en er werd een digitale kwis gedaan. Uit deze avond bleek ook dat het van enorm belang is om de reviews van je gasten te plaatsen. Hoe je daar om vraagt en dat je ze bedankt voor hun oprechte positieve mening over hun verblijf. Ankie onderstreepte wat wij gastvrije ondernemers natuurlijk allemaal weten: “Reageer snel, professioneel, bedank en toon empathie.”
Storytelling is de trend die ook ontzettend belangrijk is in je google resultaten. Visit brabant is een marketingorganisatie die in 2014 opgericht is voor Brabant en zonder winstoogmerk zorgt voor meer bezoekers, meer bestedingen en meer bewustwording onder het motto: ‘Samen maken we Brabant’.
Ben jij nieuwsgierig naar het nieuws dat Visit Brabant verspreidt? Meld je aan voor de nieuwsbrief. Of volg de online trainingen  en deel als Maashorst betrokken ondernemer het online magazine van VisitBrabant.  “Maak werk van reviews  en wordt er beter in door je aan te melden voor de training van 30 oktober” vertelde Ankie en zo kom je steeds dichterbij. Waarbij? Dat je klaar bent voor de internationale toerist? Heb je meer vragen? Dan kan je contact opnemen met Ankie Joos via: 06 12 55 58 89 | AnkieJoos@visitbrabant.com | visitbrabant.com/partners
Alleen ben je sneller, samen kom je verder.

Een mooie ledenbijeenkomst. Het bestuur bedankt alle leden die hun steentje hebben bijgedragen aan deze ledenvergadering. De volgende bijeenkomst, zet het in de agenda, is 29 november.

Mocht je interesse hebben als gastbedrijf te functioneren of je know how te delen met onze leden op locatie? Laat het ons weten via info@maashorst-ondernemers.nl