OSS – Op zondagmiddag 14 oktober organiseert IVN Oss een natuurwandeling door Herperduin bij  Oss met als thema: ‘In stilte genieten van de natuur’. De wandeling begint om 14.00 uur en vertrekt vanaf de parkeerplaats aan het einde van de Hoessenboslaan bij openluchttheater Hoessenbosch in Berghem. De wandeling is 3 km en duurt ongeveer twee uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. De wandeling is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Stilte in de natuur
In ons jachtig dagelijks leven is er vaak geen stil moment. Radio, verkeer, overvliegende vliegtuigen, er is altijd wel een geluid te horen. In deze wandeling in Herperduin gaan we ontdekken wat stilte is. Het zal nog wel relatieve stilte zijn, omdat de A50 langs Herperduin raast. Maar stilte ervaren in de natuur is genieten, ontspant en zet aan tot nadenken over dingen in het leven die er toe doen. 

Herperduin
Herperduin is een zeer gevarieerd natuurgebied, met dichte naaldbossen, gemengd bos met fraaie open plekken, heidevelden en zandverstuiving. Allemaal onderdelen van het landschap oude herinneringen oproepen of nieuwe indrukken veroorzaken. Zaken om in stilte op je in te laten werken.

Meer informatie over alle activiteiten van IVN Oss vind je op: www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss.