NISTELRODE – In het kader van het Oerfestival zijn er op donderdag 18 oktober om 10.00 en om 13.00 uur fietstochten vanaf De Nistel in Nistelrode. IVN natuurgidsen voeren de deelnemers via een mooie route naar Natuurcentrum De Maashorst. Daar start vervolgens een wandeling naar cultuurhistorische hoogtepunten van de Maashorst. Zowel de fietstocht als de historische wandeling zijn gratis! Wel wordt geadviseerd om van tevoren deelname aan te melden. Informatie is te vinden op www.natuurcentrumdemaashorst.nl. 

In het kader van ‘Oer’ denk je al gauw aan het rijke cultuurhistorische verleden van de Maashorst, want al duizenden jaren is er bewoning op de Maashorst.

Bij het natuurcentrum is volop informatie hierover en zijn ook nog sporen van die bewoning te zien. IVN-gidsen nemen de deelnemers per fiets mee vanaf De Nistel in Nistelrode naar het Natuurcentrum en geven uitleg onderweg over Dreven en Driften. Bij het Natuurcentrum is een korte uitleg over de cultuurhistorie van de Maashorst. Vervolgens is er een wandeling van een uur naar het nabijgelegen urnenveld waar ook sporen van een oude landweer te zien zijn in het landschap. De wandeling start om 11.00 uur en om 13.30 uur bij Natuurcentrum De Maashorst. Zowel de wandeling bij het natuurcentrum als de fietstocht er naar toe zijn gratis! Kijk voor meer informatie en aanmelden op: www.natuurcentrumdemaashorst.nl