RAVENSTEIN – Vanaf vrijdag 26 oktober exposeren Mark Beerens en Dimitri Jagtenberg hun kunstwerken in de Garnizoenskerk van Ravenstein.

Mark Beerens, schilderijen
Mark Beerens haalt zijn inspiratie zowel uit de (kunst)geschiedenis, als de constante stroom van beelden van vandaag. Met de combinatie van oude en hedendaagse technieken creëert hij een nieuw visueel idioom. Elementen uit de Vlaamse Primitieven zoals geometrie en gelaagde kleuring krijgen nieuwe boventonen door de aanwezigheid van moderne kleding of omgeving, of de betekenis van een ingetogen vorm wordt veranderd als gevolg van een dikke verfstreek.

Beerens: ‘Ik zie mezelf als een soort koppeling tussen de wereld zoals het toen was en zoals het nu is; Ik onderzoek de contexten van oude en nieuwe technieken en probeer ze te verbinden’.

Een terugkerend thema in zijn werk zijn elementen van de Heilige Geometrie, zoals de Gulden snede en de Fibonacci-serie; hier probeert Beerens duidelijk te maken dat mensen nooit hun voorliefde voor esthetiek hebben verloren en dat deze geometrieën tot op de dag van vandaag nog steeds actief in de samenleving aanwezig zijn.

Dimitri Jagtenberg, objecten in hout
Het werk van Dimitri Jagtenberg symboliseert de natuur in ontwikkeling; vruchten, bloemen en fungus die er uitzien als eencellige kleine netwerken. De kunstwerken geven de verschillende cycli, oneindigheid en evolutie weer die natuur en mens meemaken. De technische uitdaging in zijn werk is, dat hij probeert zo fijn en dun mogelijk en uit één stuk hout zijn objecten te vervaardigen.

Jagtenberg: ‘Vanaf de eerste dag dat ik deze wereld in stapte, moet ik creëren. Door mijn droomwereld te tekenen en later te schilderen kon ik uitdrukking geven aan mijn emoties. Later werd het driedimensionaal zodat ik het aan kon raken en vanuit elk gezichtspunt bekijken.Ik begon muziekinstrumenten te maken, zodat via de muziek de speelsheid, liefde en concentratie in mijn geest zich konden verspreiden. Deze thema’s zijn zichtbaar in mijn werk. Andere thema’s zijn de natuur en levenscycli. Hout biedt mij de mogelijkheid via de kringlopen het leven te zien zoals het geleefd heeft. Vanaf dat moment neem ik het over om hieraan mijn liefde en concentratie te geven. Ik tracht vooral de kwetsbaarheid van de natuur in mijn werk te leggen’.

Expositie ‘ Beside the bear mountain’ te zien op: vrijdag 26, zaterdag 27, en zondag 28 oktober van 11.00 tot 17.00 uur
en vrijdag 2, zaterdag 3 november van 11.00 tot 17.00 uur
Locatie: Garnizoenskerk Ravenstein (Servetstraat 1)
Vrij toegankelijk.