OSS – IVN Oss organiseert zaterdagavond 27 oktober een nachtwandeling door het natuurgebied Hemelrijkse Waard bij Oijen. De wandeling onder begeleiding van natuurgidsen begint om 19.00 uur en vertrekt vanaf het parkeerplaatsje bij de Uitkijktoren aan de Oijense Benedendijk ter hoogte van de Vlierstraat tussen Oijen en Lithoijen. De wandeling duurt ongeveer twee uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Bij aanvang van de wandeling zal het vrij snel gaan schemeren en wordt het langzaamaan donker. Schemer- en nachtdieren worden actief en we gaan steeds meer geluiden horen . Als er geen wolken zijn kunnen we de sterren zien. Het wordt een spannende tocht. Zaklampen zijn niet nodig, zij verkleinen juist  de kans om echt te genieten van de duisternis!

Landelijke actie
De nacht van 27 oktober op 28 oktober is aangewezen in Nederland en vele andere landen als de ‘Nacht van de Nacht’. Met talloze activiteiten wordt aandacht gevraagd voor de ‘lichtvervuiling’. Ook de gemeente Oss heeft de verenigingen in haar gemeente opgeroepen een bijdrage te leveren aan dit evenement en laat zo veel mogelijk straatverlichting uit. De Nacht van de Nacht is een landelijke actie. 

Wandelen in het donker
Tijdens de wandeling gaat u ervaren wat dat is: wandelen in het donker. En is het wel zo donker. Dat is afhankelijk van de bewolking en de maan en … van huizen, gebouwen en straatverlichting in de buurt. De natuurgidsen maken er een spannende en leerzame  tocht van.