Het is bijna herfstvakantie en de Jeugdnatuurgidsen van IVN staan te trappelen om met de Scharrelkids op pad te gaan. Herfst betekent paddenstoelen, maar ook: mosjes, varens, spinnenwebben, kriebelbeestjes. Heb je wel eens beukennootjes geproefd? Of kastanjes? Wij weten waar we die kunnen vinden! Ga je mee? En wat doen de dieren als de herfst begint? Misschien kunnen we ze wel een beetje helpen!

Tijdens de herfstvakantie, op donderdag 18 oktober om 13.30 uur organiseert IVN Uden speciaal voor kinderen en hun (groot)ouders een activiteitenmiddag over de geheimen van paddenstoelen en over de herfst in het bos. Ga je mee? Deelname is zoals altijd gratis.

Startpunt is Naat Piek, Pnemstraat 1, 5406 XA Uden; de activiteit duurt circa 2 uur. 

IVN Scharrelkids
Frisse lucht, vieze modderhanden, zelfgebouwde hutten en gewoon lekker bezig zijn in de natuur. Dat maakt kinderen creatiever, slimmer, zelfverzekerder en fitter. Daarom laat IVN Uden met het programma Scharrelkids ouders en kinderen de natuur samen beleven. We doen dat op een ‘scharrelige’ manier, omdat scharrelen – zelf spelen en ontdekken – dé manier is om kinderen in contact te brengen met de natuur. IVN biedt ook een schat aan tips om zelf, samen met je (klein) kinderen de herfst te beleven. Dichtbij en wanneer jij wilt.

Kijk maar eens op www.ivn.nl/paddenstoelen, hier staat een schat aan weetjes en doe-tips over paddenstoelen. Niet alleen voor buiten, maar ook knutseltips voor thuis. Hartstikke leuk!