NISTELRODE – Natuurcentrum De Maashorst organiseert op zaterdagavond 27 oktober de spannende Nacht van de nacht. Een avond waarop je kennis maakt met de duistere kanten van de nacht. Maar waar ook hele leuke weetjes verteld worden over dat wat je overdag niet ziet…. De avondactiviteit begint om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Deelname kost €5,00 voor volwassenen en €4,00 voor kinderen, inclusief warme chocomel na afloop. Zaklampen zijn verboden!! Aanmelden kan via www.natuurcentrumdemaashorst.nl . 

Hoe leuk is het in het donker
De Nacht van de nacht is een landelijke activiteit die dit jaar voor de 13e keer plaatsvindt. Er wordt deze nacht stilgestaan bij de hoeveelheid verlichting die er is en hoe weinig het nog echt donker is. En hoe leuk het juist is om er in het donker op uit te gaan! Wat kun je in het donker allemaal zien en beleven? De Nacht van de nacht is een activiteit voor het hele gezin. Om 19.00 uur worden de deelnemers  bij Natuurcentrum De Maashorst in groepen verdeeld. Iedere groep gaat met een IVN natuurgids het bos in en maakt een wandeling van ongeveer 3 km. Tijdens de wandeling komen de groepen bij verschillende posten waar allerlei deskundigen iets vertellen over dieren in de nacht. Hoe leven de dieren in het donker en hoe vinden ze dan hun eten? Een vogelkenner vertelt op een locatie in de wandeling over de uil en de nachtzwaluw. Maar ook andere nachtdieren passeren de revue, zoals de das, de vleermuis en de nachtvlinder. Sterrenwacht Halley is aanwezig met een grote kijker! Na afloop is er warme chocomel in het natuurcentrum.

Om verzekerd te zijn van deelname is het verplicht om vooraf aan te melden. Dat kan via www.natuurcentrumdemaashorst.nl , aan de balie van het natuurcentrum of telefonisch: 0412-611945.