SCHAIJK – Theaterspoor opent het nieuwe seizoen in Schaijk. In Dorpshuis De Phoenix staat op zondag 30 september de voorstelling De Parapluvogel door Kooman’s Poppentheater. Geschikt voor iedereen vanaf 5 jaar.

De grote, roze Parapluvogel Sumba vlucht uit het tropisch regenwoud omdat haar boom is omgezaagd. Nu heeft ze geen huisje meer. Zij kruipt in een kist en wordt naar de haven van een klein, zonnig eiland verscheept. Daar ontmoet ze een lapjespoes en Wasco de Wasbeer.

Samen gaan ze op zoek naar een huisje voor Sumba. Als Sumba plotseling verdwenen is wordt het spannend. Een tuinman wil wel helpen met zoeken maar dan zorgt een mevrouw met suikerspin-haar en het hak-hondje voor opschudding…

Kooman’s Poppentheater is in 1960 opgericht door Frank Kooman en wordt nu voortgezet door zijn zoon Arjan. Behalve de 100 voorstellingen per jaar in het eigen theater in Den Haag is Kooman’s Poppentheater ook een reizend gezelschap. Op uitnodiging van Theaterspoor stonden ze al eens in Uden, Volkel en Reek. Nu is Schaijk aan de beurt met deze nieuwe voorstelling!

Theaterspoor is – voor wie het nog niet wist – een serie theater-, muziek- en dansvoorstellingen voor kinderen, hun ouders, verzorgers, opa’s en oma’s. En voor kinderfeestjes! Het Theaterspoor loopt door Uden, Boekel en Landerd. In totaal een kleine 20 voorstellingen per seizoen, gespeeld door professionele groepen uit het hele land die met veel plezier deze kant op komen. Je zit er lekker dichtbij en na afloop is er meet and greet voor iedereen. Het volledige programma staat op www.theaterspoor.nl.

‘De Parapluvogel’ staat op zondag 30 september in Dorpshuis De Phoenix aan de Past. Van Winkelstraat 11 in Schaijk. Aanvangstijd is 15.00 uur. Kaartjes kosten 4 euro en zijn te koop aan de kassa. Zolang de voorraad strekt! Reserveren kan via reserveer@theaterspoor.nl