UDEN – Toneelvereniging Naat Piek bestaat dit jaar 50 jaar en dat moet gevierd worden. Deze feestelijke gebeurtenis zal plaatsvinden tijdens een Open Dag op 30 september 2018 van 11.00 tot 17.00 uur en wordt gehouden in het binnen- en buitentheater van Naat Piek.

Tijdens deze Open Dag zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd, zoals o.a.: rondleidingen door het historisch gebouw, een eenakter op diverse tijdstippen in het binnentheater, verkoop toneelkleding, live muziek en een fototentoonstelling over 50 jaar Naat Piek.

Speciaal voor kinderen zijn er schilder-workshops onder leiding van een kunstenaar en grimeer- en verkleedsessies. Van  deze activiteiten zullen foto’s gemaakt worden die zij als aandenken mee naar huis mogen nemen.

Theater Naat Piek is vernoemd naar de hoofdpersoon van de roman “Het lustige leven van Naat Piek”, geschreven door H.J.M. Van den Heuvel: Naat Piek was een ondeugende schelm uit vroegere tijden die allerlei fratsen uithaalde. Vandaag de dag, na 50 jaar, draagt de toneelvereniging deze naam nog steeds met trots.

Uden boft toch maar met een prachtig openluchttheater, gelegen in het natuurgebied De Maashorst. Al sinds 1979 geniet het publiek hier in het voorjaar, in de zomer of in het najaar van bijzondere voorstellingen. Sinds 1991 worden er in het voormalige PNEM gebouw, dat behoort tot het industrieel erfgoed van Uden, voorstellingen gegeven door verschillende spelersgroepen.

Succesvolle voorstellingen in de loop der jaren gespeeld door de leden van Naat Piek zijn o.a.: Eric en het klein insectenboek, Romeo en Julia, Midzomernachtsdroom, Adel Blank, Grenslicht, Scrooge, De club van de lelijke kinderen, De snoepwinkel van Zevensloten, Icarus, Alice in Wonderland, Gebroeders Leeuwenhart, The Wave, Koning Arthur, Op hoop van zegen en Les Misérables.

Dus kom allen naar deze speciale Open Dag.
Zondag 30 september 2018 van 11.00 tot 17.00 uur.

Theater Naat Piek,
Pnemstraat 1,
5406 XA Uden.
www.naatpiek.nl