ZEELAND – Op zondag 7 oktober start Muzis Landerd weer met een prachtige concertreeks. Om 12.00 uur staat in de Garf in Zeeland ensemble MIR geprogrammeerd.MIR is opgericht in 2011 en kreeg een Russische naam hetgeen zowel vrede als aarde betekent. Het ensemble bestaat uit klarinettiste Mutsumi Watanabe, geboren in Japan, violist Ioan Haffner, cellist Alexis Bove, beiden geboren in Frankrijk en pianist Rutger de Ronde, geboren in Nederland.

Ondanks de verschillende nationaliteiten en culturen, delen zij een hechte muzikale en persoonlijke vriendschap waardoor ze in staat zijn de verschillende atmosferen, structuren en ritmische patronen, die de muziek eigen zijn, met diepgang en verbondenheid weer te geven.

Op het programma staan deze middag werken van R. Schumann, S. Rachmaninov, L. van Beethoven en J. Brahms.

Graag willen wij u alvast attent maken op de andere concerten dit seizoen; 26 oktober; Ekatarina Levental (Het Wapen van Reek; Dit is een extra concert georganiseerd in samenwerking met de Bibliotheek Landerd, Stichting Dorpshuizen Landerd en Vluchtelingenwerk Nederland)

18 november; Zemtsov kwartet (De Phoenix Schaijk)
20 januari ; Coco collectief (Het Wapen van Reek)
10 maart; Ebonit Saxofoonkwartet (Het Wapen van Reek)
14 april; Vivezza trio (De Phoenix Schaijk)

Kaarten zijn te koop aan de kassa of via de website www.muzis.nl. Ook is het mogelijk om een voordelig abonnement af te sluiten voor de gehele concertreeks m.u.v. het concert op 26 oktober.