Schaijk – Op vrijdag 5 oktober kunnen de voetjes weer eens van de vloer in Schaijk. Vijf vrienden van de Schaijke Country en Rock&Roll band Lijn 99 organiseren dan het “Lijn 99 Festival”. In een grote tent met twee podia zullen zes bands en een DJ optreden. De festivalbus van Lijn 99 zou dit jaar op festivals staan, maar brandde in juli voor de ogen van de bandleden af. Alle opbrengst van het Lijn 99 festival zal worden gebruikt als financiele bijdrage aan een nieuwe bus voor de band.

Het festival gaan van start met een vrijdagmiddagborrel, hierbij is iedereen van harte welkom, de organisatie hoopt dat lokale bedrijven het moment aangrijpen om samen met hun personeel hier een gezellige middag van te maken. Lijn 99 zal zelf een optreden geven tijdens deze middag.

Bezoekers worden later op de avond getrakteerd op acts van Ruizzz, Mari en de Maries, Outline, Punk Ass Ninja’s, The Ragtime Rumours en DJs The Allstarz. Ook Lijn 99 zal tijdens het avondprogramma nogmaals hun muzikale talenten aan het publiek laten horen. Krijgen festivalgangers trek of dorst dan is daar natuurlijk aan gedacht, er zijn onder andere een koffietruck, borrelbar, en pizzabakker aanwezig.

Bij het organiseren van het festival krijgt de organisatie veel steun van plaatselijke horeca, ondernemers, en ook alle bands en DJs komen belangeloos optreden.

In februari van 2018 werd de bus van Lijn 99 pas voor het eerst gebruikt als podium en dansvloer op wielen. Een karakteristieke geel-blauwe lijnbus die helemaal was omgebouwd moest voor veel plezier gaan zorgen op festivals. Helaas is er op 14 juli jongstleden door een brand niets meer dan een geraamte over van de droom die bandleden Frank- en Niels van den Bogaert en Sander Ottens met elkaar deelde. Gelukkig kijkt de band inmiddels weer positief vooruit en is men vastbesloten om in 2019 met een nieuwe bus de weg op te gaan.

Om 16:00 uur is het festivalterrein geopend. Entree bedraagt € 9,99. Kom je tussen 16:00 en 18:00 dan is de entree gratis. Het evenement vindt plaats op het evenemententerrein aan de Louwstraat in Schaijk.