Dit jaar de 100ste sterfdag van Claude Debussy

RAVENSTEIN – Zondag 7 oktober speelt Ensemble VIJF! in de bijzondere samenstelling van fluit, viool, hobo, fagot en harp in de Garnizoenskerk van Ravenstein werken van Claude Debussy en tijdgenoten zoals Fauré en Ravel. Aanvang concert 15.30 uur, entreeprijs 10 euro, vriendenpas geldig. Jeugd tot 18 jaar gratis. Reservering per e-mail naar: secretariscultuurravenstein@gmail.com.

‘Claude & Co’
In 2018 herdenken we de 100ste sterfdag van Debussy, de componist die onder invloed van Spaanse en vooral Javaanse muziek zijn eigen klanktaal wist te ontwikkelen. Hij werd daarmee een meester in het schilderen met klankkleuren en sferen. Of je het nu impressionisme wilt noemen of niet.

In Claude & Co speelt Ensemble VIJF! werken van Claude Debussy en zijn tijdgenoten. Componisten die elkaar beïnvloedden, elkaars concurrent waren, maar elkaar bovenal verrijkt hebben. Op het programma staan o.a. Petit Suite, Prélude L’Après midi d’un Faune en Preludes van Claude Debussy, Ma Mère L’Oye van Maurice Ravel en Pelléas et Mélisande van Gabriël Fauré.

Ensemble VIJF! bestaat uit Anne-Marie van Mierlo (hobo), Saskia Onstwedder-List (fluit), Anne-Marie van de Grint (viool), Renske de Leuw (harp) en Lieselot Toorop (fagot). Alle Vijf vrouwen hebben een grote passie voor kamermuziek en spelen dan ook al jaren samen in diverse ensembles. Daarnaast zijn ze actief in verschillende orkesten. Zij maken allen deel uit van Het Zeeuws Orkest en bezetten hierbij prominente plaatsen.

Zondag 7 oktober 2018, Garnizoenskerk Ravenstein (Servetstraat 1). Aanvang 15.30 uur.
Entreeprijs 10 euro, vriendenpas geldig. Jeugd tot 18 jaar gratis.
Reservering per e-mail naar: secretariscultuurravenstein@gmail.com

www.cultuurravenstein.nl