OSS – Op dinsdag 4 september is er voor de tweede keer een standwerkersconcours op de Osse markt. Van 8.30 tot 14.00 uur vertonen standwerkers er hun verkoopkunsten met smeuïge verhalen, verleidelijke presentaties en aantrekkelijke aanbiedingen. Wethouder Thijs van Kessel maakt ’s middags om 15.00 uur de winnaar bekend in de werkplaats Stadshart in de Peperstraat. Uw redactie is van harte welkom bij de prijsuitreiking.

De kunst van verleiden
Het standwerkersconcours in Oss is onderdeel van het jaarlijkse clubkampioenschap voor standswerkers. De werkwijze van de standwerker is er op gericht om zoveel mogelijk marktbezoekers rond zich te verzamelen. En het publiek aan te zetten om het product dat de standwerker aanprijst te kopen. Zo’n standwerker moet zich aan strenge verkoopregels houden. Zo mag ie maar één artikel aanprijzen en verkopen in zijn kraam. Veel ruimte krijgt de standwerker daar niet voor: de plek is maximaal 10 m2. Op die weinige vierkante meters moet de standwerker marktbezoekers verleiden tot een aankoop. Daar mag ie geen prijskaarten bij gebruiken en ook geen meet- en weeginstrumenten.