MAASHORST – Provincie Noord-Brabant is in 2018 Europese regio van de Gastronomie. De Maashorst nodigt je uit om dit themajaar in deze regio te beleven; je voelt het, je ruikt het, je proeft het. Met veel enthousiasme gaan we terug naar de oorsprong van ingrediënten in en rondom De Maashorst. (H)eerlijke streekproducten en puur vakmanschap, je beleeft het in het oergebied in Brabant. 

Campagne Oerlekker Maashorst
Door de hele Maashorst zijn vakmannen en -vrouwen bezig met het produceren, verwerken en aanbieden van oerlekkere streekproducten. Met de campagne Oerlekker Maashorst geven we oude tradities, echte ambacht en bijzondere verhalen van producenten een podium. Tevens staan er tijdens dit themajaar smakelijke evenementen en activiteiten op het menu.

Beleefroute Vakmanschap
Om de bezoeker kennis te laten maken met de vakmannen en -vrouwen uit De Maashorst heeft VVV Noordoost-Brabant een beleefroute ontwikkeld. Wie de route volgt, doorkruist het prachtige gebied, komt langs de gedreven producenten en geniet van smakelijke acties onderweg. De route is vanaf maandag 13 augustus verkrijgbaar bij verschillende informatiepunten en VVV’s in de regio. Een overzicht hiervan tref je op oerlekkermaashorst.nl/vakmanschap-route. 

Smaakvolle arrangementen
Naast de vakmanschap-beleefroute werden er in het kader van Oerlekker Maashorst ook enkele smaakvolle arrangementen ontwikkeld. Ga op pad met een schaapsherder, kom tot jezelf met een heerlijke tuinkruidencocktail of gaar een stuk lam in een grondoven. De Maashorst kookt over van stOERe arrangementen.

Oerfestival De Maashorst
Beleef Oerlekker Maashorst heel 2018 met als hoogtepunt Oerfestival De Maashorst! Van zondag 14 t/m vrijdag 19 oktober 2018 staat het oergebied in Brabant in volle bloei. Met activiteiten vol natuurbeleving, cultuurhistorie, archeologie en ‘food’, beleef je De Maashorst op haar best. Wil je meer weten? Ga naar oerfestivaldemaashorst.nl.