MAASHORST – Bijna 800 deelnemers gingen 1e Paasdag van start in Bedaf, het begon met een paar regendruppels, maar na 1,5 uur werd het droog, later brak ook de zon door en dit zorgde voor een opperbeste sfeer. De schaapskudde met lammetjes trokken veel bekijks en de herders beantwoordde vakkundig de vragen van iedereen. Vertederende geluiden verlieten de kelen van de wandelaars en veel foto’s werden geschoten. Typisch een geval van De Maashorst op zijn Paasbest.

Opvallend was het grote aantal jonge gezinnen dat meedeed, toeval dat de Paashaas en Docus de Das waren gekomen? Dit tweetal is ook veel gefotografeerd met de kids.

Het was een lekkere terrasdag, bij De Nistel en De Vrije Teugel genoot iedereen van de zonnestralen, de drankjes en elkaar. Bij alle stops ook Los door het Bos en Blauwrijk stonden grote hoeveelheden verse appels, gekookte eieren, speculaas, peperkoek, tomaten, deze vonden gretig aftrek bij de wandelaars. Onderweg werden ook nog maashorstspeltkoekjes uitgedeeld.

Het doel van de organisatie is De Maashorst landelijk en regionaal bekender en geliefder te maken. Dat is op deze dag zeker gelukt. Veel gehoorde opmerkingen waren: Zo’n mooi gebied en we zijn hier nog nooit geweest.

Als kers op de taart was er een mooi prijzenpakket beschikbaar gesteld door de Maashorst Betrokken Ondernemers. De winnaars worden eind april op onze website/facebookpagina bekend gemaakt.

Deze geslaagde tweede editie wordt vervolgd bij De Heische Tip in het plaatsje Zeeland op zondag 26 maart 2017.